България разтърси Олимпийския стадион в Берлин

България разтърси Олимпийския стадион в Берлин, не с какво да е, а със звуците на българската народна музика. Хиляда българи, облечени в народни носии от всички етнографски райони на България и със специално изработени ризи с народни мотиви, заляха стадиона и смаяха целия свят с красотата и магията на българския фолклор. В композицията взеха участие ансамбли от цяла България.

Нашият клуб ТАНЕЦ заедно с детския ансабъл МЕДЕНА ПИТКА имаше удоволствието да участва в грандиозния спектакъл. Едно можем да кажем със сигурност - не е възможно да се пресъздадат с думи чувствата, които изпитвахме. Да играеш хоро под прожекторите на един от най-красивите и големи стадиони в света - не е ли това причина да се гордееш, че си българин? Проливният дъжд не само че не ни попречи, а напротив - той беше в пълен синхрон с невероятното изпълнение на Елица Тодорова на хита "Вода". Представлението караше десетките хиляди на трибуните да ръкопляскат, подскачат, викат, пеят и танцуват, с две думи - да се радват и показват уважението си към българския фолклор. Сякаш бяхме в сън... Сълзите на радост и гордост се смесваха с дъждовните капки... 

  

Линкове съм сайтове, отразили събитието:
Българска национална телевизия
Хоро.бг
Клуб.бг
TV7
 

 

Коментари 

 
+1 #1 Иво Иванов 2011-07-09 13:16
Заслужаваше си да изтърпим уморителното пътуване и организационнит е проблеми. Преживяването на стадиона беше неописуемо!
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови