Празник на хорото Албена'2011

   От втори до пети юни 2011 г. в к.к. Албена се проведе националният фестивал "Празник на хорото". Можем да наречем фестивалът традиционен, тъй като тази година се проведе за четвърти пореден път. Всяка година броят на участниците расте и в настоящето издание участваха повече от 30 групи. Благодарим на организаторите - Хоро.бг и лично на Борислав, също така и на клуб "Чанове"!

Надали може да се предаде с думи атмосферата на фестивала, който е бил там, той знае за какво иде реч. Имахме късмет и с прекрасното слънчево време. Домакините от к.к. Албена също се погрижиха за нашето добро изкарване на 4-те дни. Формулата "All inclusive", по която бяха настанени участниците, спомогна да забравим за ежедневните си грижи и да се отдадем изцяло на това, за което бяхме отишли - народните танци.

Изкарахме чудесно четирите дни, които ни се сториха като един миг: нови запознанства и контакти с групи от цялата страна, танци безкрай, дефиле по централаната улица на Албена, хорá на плажа и в морето, фойерверки.... Показахме и на чуждестранните туристи как умеем да играем и да се веселим. Те бяха силно впечатлени от нашето народно творчество и си правиха снимки с нас за спомен.

Горди сме, че всички участници във фестивала проявиха огромен интерес към представянето на клуб "Танец", искаха да учат хорáта, кото играем ние, търсеха контакти с нас. Благодарим на нашия хореограф Лъчезария Павлова за това, че ни подготви да се представим отлично в Албена!

Надяваме се тази прекрасна традиция да продължи занапред и догодина да се съберем в Албена още повече любители на народните танци!

 

 


 

Добави коментар


Защитен код
Обнови